Acai inneholder opptil 33 ganger så mange antioksidanter (antocyaner) som røde vindruer, og opptil dobbelt så mange antioksidanter som blåbær. Bærene inneholder vitamin B1, B2, B3, C og E, mineralene fosfor, kalium, kalsium, kostfiber, de essensielle fettsyrene omega 3, 6 og 9 i tillegg til en nesten perfekt aminosyresammensetning.
Bruk og dosering
Smoothies, milkshakes, desserter og yoghurt
Tilleggsinformasjon
Acai er kjent for å styrke immunforsvaret, gi overskudd, senke innholdet av dårlig kolesterol i blodet, forbedre blodsirkulasjonen og bekjempe frie radikaler. Kanskje ikke så rart at urbefolkningen i Sør-Amerika kaller acaitreet for «livets tre»? Acai-bær topper listen over det som i USA kalles superfood. I Hollywood blir bærene brukt bla som en kickstart i deres vektnedgang. Acai inneholder også små mengder reservatrol, et stoff som er meget gunstig for immunforsvaret og som kan virke inflammasjonshemmende. I USA er det pågående forskning på stoffet reservatrol når det gjelder slanke medisin, diabetes medisin og en helt ny generasjon anti aldrings hudpleie produkter.
| Innhold | Mengde | % av ref.verdi |
| Fett | 1,5 g | |
| Kalorier/kcal | 19 kcal | |
| Kcal fra fett | 14 g | |
| Protein | <1 g | |
| Karbohydrater | 1 g | |
| Natrium | 5 mg | |
| Vitamin C | 9 mg | 16 % |
| Kalsium | 10 mg | 1,25 % |
| Jern | 200 mcg | 2 % |
Innhold pr 100 g